LIKARIJE

Specijalne prirodne rakije

Mrtinovača

Mrtinovača je autohtoni napitak s otoka Hvara nastao iz stoljetnog iskustva  pučke medicine. Ovaj specijalni biljni napitak (baza mu je loza od najkvalitetnijih sorti grožđa kao što je mali plavac) proizveden je po tradicionalnoj recepturi od zrelih plodova mrtine (mirta, lat. myrtus communis).
U ovom dijelu Mediterana specijalna rakija od mirte je poznata kao „domaća likarija“, olakšava probavu i podiže raspoloženje. Postoji vjerovanje, utemeljeno na usmenoj predaji, da „potiče ljubavnu želju“.

Alkohol 39-40 % / Punjenje u količinama od 0,5 i 1,0 l / Temperatura serviranja 18 °C. 

Gastro preporuka: aperitiv i digestiv

Travarica

Travarica je produkt tradicionalne pučke prozvodnje napitaka s dodatkom trava ubranih na istočnom dijelu otoka Hvara, ekološki nezagađenim položajima općine Sućuraj. Osnova je loza proizvedena od sorte grožđa mali plavac i prč.

Alkohol  40-41 % / Punjenje u količinama od  0,5 i 1,0 l / Temperatura serviranja 18  °C

Gastro preporuka: aperitiv

Lozovača

Lozovača (Komovica) je specijalna prirodna rakija pripravljena od autohtonih visokokvalitetnih sorti grožđa mali plavac, prč i bogdanuša s  najboljih vinorodnih područja  otoka Hvara, ekološki zaštićenih. Odnjegovana je na tradicionalni način u ograničenim količinama.

Alkohol 41-43 % / Punjenje u količinama od 0,5 i 1,0 l / Temperatura serviranja 18  °C

Gastro preporuka: aperitiv

Ivan Dolac

Plame

Pošip

Prč

Rose

Likarije


Copyright Podrum Vujnović  //  Developed @ empirio-ps.hr